Urządzenia i Akcesoria
Curry z batatami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
450 g kalafiora pokrojonego na 3 cm różyczki, bez łodyg
-
20 g oliwy z oliwek
-
120 - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
600 g batatów pokrojonych w 3 cm kostkę
-
500 g wody
-
60 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
810 mg
Białko
8 g
Kalorie
1212 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1h 15min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50min
Dal makhani z soczewicy
50min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1h